Coaching met Resultaat
Coaching is een vorm van begeleiding, waarbij op een zeer persoonlijke manier aangesloten kan worden op de behoeften en verwachtingen van de klant. Resultaat met Mensen heeft als kernwaarde resultaatgerichtheid. Resultaten van een coachingstraject moeten benoemd kunnen worden en moeten meetbaar gemaakt kunnen worden, anders zal de persoon die gecoacht wordt, zijn organisatie en uiteindelijk ook de coach niet tevreden zijn over het traject.

Aanpak
Er zijn heel veel coaches in Nederland en coaching kent heel veel verschijningsvormen. Als coach gaat Meindert uit van het gesprek, waarin volgens beproefde aanpak van een verkenning van de coachvraag gewerkt wordt richting een actieplan en het meetbaar maken van de resultaten.  Doorgaans omvat een coachtraject 5 tot maximaal 10 gesprekken. U hoeft dus niet bang te zijn aan een heel langdurig traject vast te zitten. Bovendien wordt na de intake het aantal benodigde gesprekken voor de coachvraag met u besproken en vastgesteld. U weet dus vooraf waar u aan toe bent.

Individuele coaching
Meindert werkt vanuit een organisatiecontext en werkt dus voor organisaties en niet voor particulieren. Zijn specialisme is het coachen van leidinggevenden van het eerste leidinggevenden niveau (teamleider/afdelingschef) tot aan directieniveau. Veel voorkomende thema’s zijn persoonlijk leiderschap, authentiek leiderschap, delegeren, time-management, coachend leiderschap en sturen op resultaat.

Teamcoaching
Vaak is coaching een individuele aangelegenheid. Maar ook kan er in een organisatie behoefte zijn aan Team coaching. Een jong team, een team waarin belangrijke spelers vervangen zijn, een team dat een (organisatie)trauma  heeft ondergaan of een team waarin conflicten bestaan zijn meestal de aanleiding voor een teamcoaching. Hierin worden knelpunten bespreekbaar gemaakt, worden de kwaliteiten in het team naar voren gehaald en worden werkafspraken gemaakt, zodat het team kan groeien en excelleren.

Management development
Grotere organisaties hebben regelmatig te maken met opvolgingsproblematiek. Een leidinggevende stroomt door in de organisatie of verlaat deze en laat een lege stoel achter. In veel gevallen wordt bijna automatisch externe werving ingeschakeld om deze plek te vullen. In de organisatie kan echter best al talent rondlopen dat met enige begeleiding in staat is om naar de vrijgevallen plek door te stromen. Dit is het beste in te regelen door systematisch talent te scouten en te ontwikkelen. Een dergelijk management development traject kan Resultaat met Mensen voor u verzorgen.

‘on the job’ coaching
In sommige gevallen is coaching door middle van gespreksvoering niet het meest geschikte middel. Dit is met name het geval op het snijvlak van coaching en het trainen van vaardigheden. De hands-on aanpak van Resultaat met Mensen zorgt ervoor dat, veelal op het uitvoerend en het eerste leidinggevende niveau, uw medewerkers begeleid en getraind worden. Veel voorkomende thema’s die zich hier voor lenen zijn time management, delegeren en doelgericht vergaderen.

Training Social skills/commerciële vaardigheden
Behalve voor coaching, wordt Resultaat met Mensen vaak ingeschakeld voor het verzorgen van inhouse trainingen op het gebied van sociale vaardigheden en commerciële vaardigheden. Het komt regelmatig voor dat een medewerker door de organisatie geschikt bevonden wordt, maar dat er het een en ander op gedrag is aan te merken. Iemand kan heel lomp overkomen, of juist heel teruggetrokken zijn, terwijl zijn rol in de organisatie een ander gedrag vraagt. Hetzelfde geldt voor eigenschappen als klantgerichtheid, telefoonvaardigheden. Dergelijke vaardigheden zijn goed te trainen. Deze trainingen kunnen op individuele basis en op groepsbasis worden aangeboden. De exacte invulling van een training wordt altijd met de klant afgestemd, zodat er altijd sprake is van maatwerk voor uw organisatie.
<< terug naar diensten